Min Historia

EN HELT VANLIG VÅR

Våren har alltid varit en bra tid på året, efter den långa, kalla och gråa vintern är det tid för naturen att få lysa upp omgivningen med sina gröna löv och färgglada blommor. Solen är inte längre ett sällsynt inslag i väderleken, den är framme för att stanna, den är framme för att ge oss människor välbehövlig d-vitamin. I Kalmar kommun bodde det vid årsskiftet 63 671 personer, vilket räknas som en relativt liten kommun. Men ända sedan jag flyttade till Kalmar har jag haft en positiv bild av den här kuststaden. I ett och ett halvt år var jag bosatt i en lägenhet som var belägen på idylliska Stensö, ett stenkast ifrån sevärdheter som anrika Kalmar slott och Långviken med sin mysiga hamnmiljö och fina badmöjligheter. En vanlig syn på Stensövägen, gatan som leder in till centrum, var alla dessa hurtiga joggare som vallfärdade ut till det populära motionsspåret ute på Stensö. Den här dagliga synen gav alltid en liten klump i halsen och en känsla av att jag själv var väldigt lat som i princip bodde granne med motionsspåret men sällan stiftade bekantskap med dessa elljusspår utan föredrog att låta mörkret falla, tända några levande ljus och kolla på en film eller lyssna på ljuvlig musik. Sådan har jag alltid varit som person, njuter av små ting i vardagen som att exempelvis missbruka levande ljus för att skapa en mysig stämning, varje kväll.

Den här våren hade börjat på liknande sätt som den året innan, plugget rullade på i väldig fart och det kändes som att tentorna bara avlöste varandra en efter en. Strategin var att försöka vara ledig mesta möjliga tid och sedan plugga intensivt den sista veckan för att förhoppningsvis klara av tentan och eventuellt med en väldig tur lyckas skrapa ihop ett väl godkänt. Den här strategin var ingen nyhet, utan fanns väl inarbetad sedan skolstarten i januari 2012. Att vara student har sina fördelar, varje dag är som ett blankt papper som jag själv kan fylla med precis vad jag vill, sällan var det obligatoriska skolmoment som hindrade friheten att komponera en egen dagsagenda.

I min klass var majoriteten tjejer, men det var mest vi grabbar som umgicks. Vi var ett glatt gäng på ungefär tio ungkarlar som alla älskade livets goda stunder. Tillsammans pluggade vi inför stundande tentamen, tränade ihop på gymmet för att få attraktiva kroppar lagom till sommaren och gjorde Kalmars nattliv osäkert.

Trots dessa underbara människor i min närhet kände jag en tydlig brist i min annars väldigt höga motivation vad det gäller studierna. Den här våren hade börjat bra resultatmässigt men jag kände hur mina resultat dalade, dessutom utan att jag gjorde något åt det. Jag hade redan fått reda på att jag hade blivit antagen till mitt drömställe att plugga på, Nice i Frankrike. Därav kändes mina betyg inte längre lika viktiga och allt mindre energi lades ned på skolarbetena och plugget till tentorna. Det här var ingenting som tyngde mig utan jag ansåg att jag hade en logisk förklaring till bristande motivation i det att utlandsstudierna hade rotts i hamn.

Tillbaka till toppen
Sponsorer
IFK Göteborg Sponsor till Aldrig Ensam
Spannort Sponsor till Aldrig Ensam
Francis Löfvenholm Sponsor till Aldrig Ensam
Douchbags Sponsor till Aldrig Ensam
Droneify Sponsor till Aldrig Ensam
IF Elfsborg Sponsor till Aldrig Ensam
Lapoint Sponsor till Aldrig Ensam
Kontakt

Mail:
info@aldrigensam.com

Telefon:
Charlie Eriksson

Facebook
Webshop

Bankgiro:
314-5323

Swish:
123 514 98 44

Vi är nominerade till
Nätängel
Ge tillbaka
100 Mäktigaste unga
Stora kommunikatörspriset
Årets föreläsare 2016
Guldhjulet
gbs
SEB årets sociala entrepenör
Svenska hjältar
Årets VD
Årets genombrott
Konungens stiftelse
Årets unga vd
Årets företagare
Svenska hjältar
Buisnessaward
Ideer för livet
101 Supertalanger
KPMG
Shortcut
HN
Mittuniversitetet
gbs
årets vd
Kreera web&design