Min Historia

FREDAGEN DEN 24 MAJ 2013

Ljudet av ett gitarrsolo hörs tydligt, står jag på scen som en rockstjärna eller var kommer ljudet ifrån? Några sekunder senare har jag vaknat till i min sköna, varma säng och kommit till underfund med att det är väckarklockan som har gett ifrån sig det där oidentifierbara ljudet. Klockan är 07.00 och solen lyser in i den redan ljusa lägenheten, att ha morgonsol är något som jag uppskattar, på något sätt känns det lättare att gå upp med solen som sällskap och i det dova ljus som den ger ifrån sig på morgonkvisten. De varma strålarna i duschen gör mig pigg och jag börjar bli taggad för ännu en ny dag. Dagens agenda var spikad, först skulle skolan besökas och det skulle följas upp av några timmars studier i universitetsbiblioteket och dagen skulle avslutas med en barrunda med några av de kära klasskamraterna. Efter en varm dusch kände jag mig riktigt fräsch och tillagade frukost. Med en stadig frukost i magen låste jag lägenheten och gick ut till min förfärliga cykel som stod parkerad precis utanför lägenhetshuset, tog bort det olåsta tvådelade cykellåset, hoppade upp och började trampa bort mot Kalmar nyckel, där ekonomisektionen var belägen. En cykeltur på drygt en kvart. Väl i skolan hände det inget sensationellt, utan det blev en skoldag som vilken annan som helst. Lunchen åt vi på biblioteket och den bestod av korvstroganoff med ris, en riktig klassiker och vilken smakupplevelse, varje gång! Efter några timmars studier var det äntligen dags att bege sig hemåt och börja ladda upp för kvällens festligheter.

”Don’t You Worry Child” med den svenska DJ trion Swedish House Maffia vrålade ut genom högtalarsystemet och jag dansade omkring endast iförd kalsonger innan jag skulle ta mig en välbehövlig dusch. Kvällens partypåse bestod av 6 stycken cider (7,0) med smak av vilda bär och drygt 30 cl importerad vodka av något okänt märke. En nystruken ljusblå Ralph Lauren skjorta, ett par uppkavlade mörkblå jeans och ett par turkosa låga converse var kvällens outfit. Kombinationen mellan kvällens partypåse och outfit tillsammans med en nyduschad kropp som doftade Armani Code kunde inte sluta i annat än succé tänkte jag för mig själv i samma stund som jag låste min lägenhetsdörr och gick ut till min cykel. Kvällen var nu igång.

Jag känner hur tårar strömmar ner längs mina kinder, hur min andning blir allt mer flåsande och hur världen runtomkring mig krymper ihop. Jag sitter helt ensam på en bänk inne i centrala Kalmar och gråter på ett sätt som jag aldrig har gjort förr. En känsla av ångest rullar in som en våg över mig och jag vet inte vart jag ska ta vägen eller vad jag ska göra för att hindra den här extrema känslan som jag upplever. Det är en del folk i omgivningen och därför väljer jag att avlägsna mig från platsen, jag hoppar upp på min cykel och rör mig ner mot hamnen framför Kalmarsundssalen, det är folktomt och en plats där jag kan låta mina känslor komma ut. Vad är det som händer? Tänker jag om och om och om igen. Jag tar upp min telefon och slår in de förbjudna siffrorna, tre siffror som man verkligen bara får använda när det är ett nödläge, 112. I samma stund som jag hör första signalen får jag en enorm känsla av skuld, varför ringer jag 112 när jag egentligen inte är i någon nödsituation? Är det jag gör just nu olagligt? Frågorna var många, svaren obefintliga.

Det här är inte en kopia av larmsamtalet, utan min version av hur jag minns det hela.

En okänd kvinnas röst ”Larmcentralen, du pratar med ”Eva, vad är det som har inträffat?”

Jag blir helt stel och brister ut i gråt.

Jag: ”Jag behöver hjälp” säger jag med svag, uppgiven röst som är full i gråt.

Eva: ”Vad sa du att du hette?” säger Eva med klar röst.

Jag: ”Charlie Eriksson, jag måste prata med någon” Säger jag med fortsatt svag röst.

Eva: ”Charlie, var är du någonstans?”

Jag: ”Jag är nere vid havet, vid Kalmarsalen…jag måste verkligen ha hjälp”

Eva: ”Har du druckit alkohol? Vad gör du nere vid havet? Kan du vara snäll och lugna dig”

Jag: ”Jag är full, men jag behöver hjälp NU! Jag gillar havet” Känner hur jag börjar bli arg.

Eva: ”Jag hör att du är full, men hur kan vi hjälpa dig?”

Jag: ”Skicka hit någon som kan hämta mig, jag måste prata med någon. Jag mår inte bra”

Eva: ”Jag tycker att du ska ta kontakt med psykakuten på sjukhuset”

Jag: ”Jag behöver hjälp NU, kan du skicka hit en ambulans eller en polis som kan hämta mig och köra mig till sjukhuset?” Nu börjar jag känna en viss känsla av otrevligt bemötande och blir arg och kaxig.

Eva: ”Jag kan tyvärr inte hjälpa dig. Jag föreslår att du ringer en taxi som kan köra dig till akuten” Säger Eva med kall och okänslig ton.

Jag: ”Jag kommer fan inte ringa någon jävla taxi, kan du skicka hit någon som kan hämta mig. Jag behöver hjälp, jag behöver någon att prata med och det är fan NU!”

Eva: ”Nu gör vi såhär, du är påtagligt påverkad av alkohol och jag bedömer det som lämpligast att du själv ringer efter en taxi som kan köra dig till psykakuten. Mer än så kan jag inte göra just nu”

Jag: ”Då skiter jag väl i den här jävla hjälpen då om du inte kan hjälpa mig ditt jävla svin. Kommer aldrig mer att ringa det här jävla numret eftersom ni ändå inte kan hjälpa till!!!!”

Eva: ”Charlie, gör nu inget dumt”

Jag: ”Du kan ha ett helvete, hej då”

Jag avslutar samtalet, lägger telefonen på marken och springer ner till kajkanten. Nu jävlar hoppar jag i det här kalla gråa vattnet för att få ett slut på min ångest. Men jag nöjer mig med att sätta mig på kanten och glo ner i vattnet som slår mot kajkanten. Det blir helt tyst.

Tillbaka till toppen
Sponsorer
Photochannell Sponsor till Aldrig Ensam
Tecla Sponsor till Aldrig Ensam
Albin Rylander Sponsor till Aldrig Ensam
Lapoint Sponsor till Aldrig Ensam
Droneify Sponsor till Aldrig Ensam
Douchbags Sponsor till Aldrig Ensam
Bildväxlarna Sponsor till Aldrig Ensam
Kontakt

Mail:
info@aldrigensam.com

Telefon:
Charlie Eriksson

Facebook
Webshop

Bankgiro:
314-5323

Swish:
123 514 98 44

Vi är nominerade till
Nätängel
Ge tillbaka
100 Mäktigaste unga
Stora kommunikatörspriset
Årets föreläsare 2016
Guldhjulet
gbs
SEB årets sociala entrepenör
Svenska hjältar
Årets VD
Årets genombrott
Konungens stiftelse
Årets unga vd
Årets företagare
Svenska hjältar
Buisnessaward
Ideer för livet
101 Supertalanger
KPMG
Shortcut
HN
Mittuniversitetet
gbs
årets vd
Kreera web&design