VASALOPPET 2024

Insamling

VÅR FÖRENINGSSATSNING

Vasaloppet är världens största långlopp på skidor. Det är 90 km långt med start i Berga utanför Sälen och målgång i Mora. Det första Vasaloppet kördes år 1922. Det anordnas årligen första söndagen i mars.

För att uppmärksamma sambandet mellan fysisk- och psykisk hälsa och för att motivera och inspirera fler människor att motionera och röra på sig kommer vi åka Vasaloppet 2024. Det är Charlie Eriksson (grundare), Sebastian Nilsson (projektledare) och Axel Schylström (ambassadör) som tillsammans ska försöka sig på den här utmaningen.

Följ vår utmaning och hjälp oss att sprida vår livsviktiga information vidare.

INSAMLING

I samband med utmaningen samlar vi in pengar till vår föreningssatsning där vi dagligen arbetar med att rusta nästa generation genom att utbilda barn och ungdomar inom föreningslivet i Sverige.

Varje krona räknas, var med och bidra för en bättre psykisk hälsa bland barn och ungdomar i Sverige.

Hejarop

Swisha till 123 222 80 39
250 kr

Blåbärssoppa

Swisha till 123 222 80 39
500 kr

Kranskulla

Swisha till 123 222 80 39
5000 kr

FÖRENINGSSATSNINGEN

Vi har bestämt oss för att vi måste rusta nästa generation genom att utbilda barn och ungdomar inom föreningslivet. Det är ingenting skolan lär ut, därför vill vi fylla igen den kunskapsluckan med vår utbildning. Det är en satsning vi gör för att på lång sikt kunna förbättra den psykiska hälsan i Sverige och minska antalet självmord. Tyvärr är självmord den vanligaste dödsorsaken bland unga i Sverige.

Några av ämnena som ingår i utbildningen är:

  • Grundkunskap om psykisk ohälsa
  • Lära dig känna igen varningssignaler
  • BÖRS-modellen (en modell för motiverande samtal)
  • Olika sätt att fråga en person om den har självmordstankar
  • Information om var hjälp och stöd finns
  • Slår hål på myterna om psykisk ohälsa och självmord

Genom att utbilda alla dessa människor inom sportens värld bidrar vi till att kunskaperna kring psykisk ohälsa förbättras och vi hjälper till med att rusta nästa generation för att bättre hantera vår tids största folksjukdom.

PARTNERS VASALOPPET 2024

Stort tack för att ni är med och bidrar och möjliggör att vi kan rusta nästa generation med kunskaper om psykisk hälsa och få fler barn och ungdomar i rörelse.

Vill ni bidra till det här projektet? Hör av er till info@aldrigensam.com